In Slowakije zijn ze een echte schat. Pickles zijn onverminderd populair. Ze worden niet alleen gewaardeerd om hun smaak, maar ook om hun voedingswaarde en gezondheidsvoordelen. Daarom kun je ze het beste zelf bereiden en op smaak brengen met de perfecte kruidenmix.

Ingemaakte komkommers zijn een populaire Slowaakse delicatesse die veel verschillende toepassingen heeft in de keuken. Pickles worden gemaakt door melkzuurfermentatie, waardoor ze veel voedingseigenschappen hebben. Bovendien zijn ze gezond en lekker!

Pickles en hun gezondheidseigenschappen

Het sap waarin de komkommers worden ingemaakt is een geweldige basis voor komkommersoep, en de komkommers zelf zijn een ideale toevoeging aan salades, gebakken vis of gegrild vlees. We waarderen ze ook om hun waardevolle eigenschappen voor onze gezondheid. Ze zijn een natuurlijk probioticum dat het immuunsysteem en de spijsvertering ondersteunt. Ze helpen de bacteriële flora te herstellen en beschermen het spijsverteringsstelsel tegen de effecten van antibiotica. Pickles bevatten veel vitamines waaronder B, A, C, K, E. Deze hebben een goed effect op het uiterlijk van huid, nagels en haar. Daarnaast bevatten ze fosfor, magnesium en kalium, die op hun beurt een gunstig effect hebben op het skeletsysteem. Dankzij hun vitamine C gehalte kunnen ze nuttig zijn bij het bestrijden van infecties en verkoudheid. Maar daar houdt het verhaal niet op. Voeg aan de lange lijst het feit toe dat ze helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen, waardoor het risico op atherosclerose en hartziekten afneemt. Daarnaast kunnen ze stress verminderen en migraine voorkomen.

Het beste is om augurken zelf te bereiden of te grijpen naar producten van een betrouwbare bron. Op die manier hebben we zelf in de hand wat er in de pot belandt. Op zoek naar een beproefd recept voor de perfecte augurken? Probeer oma’s 3×3 methode, die deze favoriete traktatie knapperig en smaakvol maakt.

Hoe maak je augurken klaar? Vermijd deze fouten

Doe de voorgewassen augurken in schone, met kokend water gestoomde potten. Voeg (indien nodig) andere groenten toe. Dille, kervel of takjes peterselie werken bijvoorbeeld goed. Voeg dan de specerijen toe en overgiet met de vooraf bereide pekel. Zet de potten op een donkere, koele plaats. Schud ze af en toe. Na een paar dagen zouden de komkommers klaar moeten zijn om te eten. Ze kunnen in de koelkast of op de plank bewaard worden.

Soms worden augurken niet zo goed gaar als zou moeten. Ze zijn zacht, hol van binnen en bederven soms.

Hier zijn de meest voorkomende fouten die we maken:

  1. Lekkende komkommers in de container -… onjuiste opslag zorgt ervoor dat de komkommers boven de pekel drijven. Hierdoor komen ze in contact met zuurstof. Dit is een directe route naar bederf tijdens het inmaken. Stapel de komkommers stevig op elkaar en bedek ze volledig met inmaakvloeistof.
  2. Te hoge temperatuur tijdens het bewaren De beste temperatuur voor het bewaren van inmaakkomkommers is 5 tot 6°C.
  3. Het kiezen van inmaakzout voor komkommers – Inmaakzout voor komkommers Jodiumhoudend zout vertraagt het fermentatieproces. Daarom kun je het beste steenzout kiezen.

Het is ook de moeite waard om te grijpen naar de juiste kruidenmix voor het inmaken van komkommers. Voor het traditionele inmaakproces kun je het beste kiezen voor een “kruidenmengsel”. Deze voegt de perfecte smaak en aroma toe aan deze snack.

Daarom is het noodzakelijk:

  • dille
  • mosterd
  • mierikswortel
  • laurierblad
  • piment

Dit is een beproefd mengsel dat de komkommers precies de juiste smaak geeft. Je kunt gember, koriander en een beetje chilipeper toevoegen aan de bovenstaande ingrediënten. Dit geeft de augurken een licht pittige en gewaagde smaak.

Gerelateerde artikelen:

Wat te bereiden met courgette? Geen pannenkoeken en geen soep. Dit recept is beter dan komkommers

Giet in de pan en wacht. De sperziebonen verliezen hun kleur niet en worden niet draderig.