Hoe kom je af van rode puntjes op je benen na het scheren? Je hebt hier geen dure producten of cosmetica voor nodig. Met eenvoudige thuistrucjes en regelmaat kun je je benen eruit laten zien alsof ze gemaakt zijn van foto.

Rode vlekken na het scheren zijn een esthetisch probleem waar veel vrouwen mee worstelen. Ze ontstaan na het harsen en kunnen enkele dagen aanhouden. Hoe verwijder je ze met bewezen thuismethodes?

Hoe kom je van rode vlekken op de benen af? Preventie eerst

Esthetische rode stippen op de benen worden meestal veroorzaakt door irritatie van de haarzakjes tijdens verkeerd scheren. Hiertegenover staat dat het de moeite waard is om een paar eenvoudige regels te volgen die het risico op het optreden ervan aanzienlijk zullen minimaliseren. Ten eerste, scheer niet droog. Gebruik altijd het juiste schuim of de juiste gel en scheer in de richting van de haargroei, niet ertegenin. Daarnaast:

  • Scheermes voor gebruik altijd desinfecteren en bewaar het op een schone en droge plaats. Als het niet meer geschikt is, gooi het dan onzorgvuldig weg,
  • Oefen regelmatig (en zeker de dag voor het scheren) scrubben, Bijvoorbeeld, schillen op op basis van koffie en honing, wat overigens helpt bij ingegroeide haren na het gebruik van een epileerapparaat of wax,
  • Ga voordat je begint met harsen even zitten in warm water, dat de haren goed verzacht en de poriën opent. Spoel je voeten na de behandeling af met koud water.
  • Na het baden altijd een vochtinbrengende crème pakken. Het is goed om kamille, aloë vera, urea of hyaluronzuur in de samenstelling te hebben om irritatie verder te verzachten. Vermijd producten die alcohol bevatten. Zo verklein je de kans op een probleem aanzienlijk.

LET OP! Als je al last hebt van rode stippen op je voeten, wacht dan met scrubben tot de stippen niet meer ontstoken en branderig zijn. Onthoud daarnaast dat als het probleem erger wordt en niet weggaat, of als je gewoon ergens last van hebt, het de moeite waard is om een arts te raadplegen. Misschien is het een allergische reactie of een ander huidprobleem.

Hoe kom je van rode stippen af? Neem een borstel

Een effectieve manier om vlekken op de benen te verminderen is droog borstelen. Neem een goede borstel met natuurlijk haar en ga er zachtjes mee over je benen van onder naar boven. Je minimaliseert niet alleen de zichtbaarheid van puistjes, maar je verbetert ook de conditie van je huid. Regelmatig masseren verstevigt en verheldert je huid. Natuurlijk werkt scrubben net zo goed. Gebruik tot slot een vochtinbrengende crème.

Hoe kom je snel van rode vlekken af? Een eenvoudige truc zal je helpen

Als je al last hebt van rode stippen die je humeur negatief beïnvloeden en je hebt een belangrijke dag voor de boeg, gebruik dan een eenvoudige truc. Stippen zijn veel minder zichtbaar op een gebruinde huid. Breng voordat je in een rok of korte broek springt een zelfbruiner aan op je benen en je zorgt er veilig en direct voor dat niemand ze ziet.

Gerelateerde artikelen:

Eet deze producten niet voordat je in de zon gaat. Anders kun je uitslag en vlekken krijgen

Het voedt en verstevigt de huid en is niet een van de duurste behandelingen. Je kunt het zelf thuis doen