Huishoudtips

Dit product verwijdert kalk in een handomdraai van de bodem van de waterkoker, zonder een vieze geur achter te laten.

24views

Als je in een gebied met hard water woont, krijg je vast te maken met dit probleem: kalkaanslag op de bodem van de waterkoker. Kalkaanslag is heel vervelend in huis, het komt overal. In toiletten, op kranen, op douchetegels en zelfs in huishoudelijke apparaten…

Het ziet er niet alleen slecht uit, het kan ook je apparaten beschadigen.

Een waterkoker met kalk en kalkaanslag op de bodem werkt zelfs minder goed. Water bevat kalk, dat zich ophoopt op de bodem en op het verwarmingselement van het apparaat. Als je niets doet, zal de waterkoker na verloop van tijd niet meer genoeg warmte produceren. Kalk werkt isolerend en vermindert het rendement. Hoe harder het water, hoe meer kalk het bevat, wat de opbouw van kalk versnelt.

Het is dus belangrijk om er goed voor te zorgen en deze witte aanslag regelmatig te verwijderen, voordat het te veel wordt. Hoewel witte azijn vaak wordt genoemd als een favoriet product voor het verwijderen van kalkaanslag, schrikken veel mensen ervoor terug om het in de waterkoker te gebruiken vanwege de zeer sterke geur, vooral wanneer het wordt verwarmd. Niemand wil thee drinken die naar azijn smaakt!

Het goede nieuws is dat je een ander product kunt gebruiken dat net zo effectief is als witte azijn en niet vies ruikt: citroenzuur. Deze natuurlijke reiniger heeft niets dan voordelen en is zeer effectief tegen kalkaanslag. Citroenzuur is niet alleen handig voor het schoonmaken van je waterkoker, maar je kunt het ook gebruiken om kalkaanslag uit toiletten en schimmel en kalkaanslag uit je wasmachine te verwijderen.

Citroenzuur gebruiken om je waterkoker te ontkalken is heel eenvoudig. Doe een eetlepel citroenzuur in de waterkoker en voeg dan water toe, net genoeg om een kwart van de waterkoker te vullen. Breng het mengsel aan de kook – het duurt nog geen twee minuten. Til het deksel op, giet de vloeistof in de gootsteen en klaar is kees. De kalkaanslag is verdwenen! Spoel je waterkoker goed om en je bent klaar. Het laatste voordeel van citroenzuur is dat er, in tegenstelling tot witte azijn, geen risico is dat het product een vieze smaak achterlaat in de waterkoker!

Leave a Response