Huishoudtips

Dit gereedschap voor oma’s is weer in de mode en helpt je geld te besparen in de tuin

23views

Oma’s trucjes, technieken en voorwerpen maken een comeback in ons dagelijks leven, of het nu gaat om mode, decoratie of tuinieren. In feite vernieuwt de trend zichzelf voortdurend en in de tuin zijn het de ouderwetse methoden, getest en goedgekeurd door vele generaties voor ons, die nu verleidelijk zijn. Over het algemeen ecologischer en zuiniger, passen de trucjes van onze voorouders perfect in de tuinwereld van vandaag!

Waar hielden onze grootmoeders van?

zijn terracotta potten gebruikt voor irrigatie van planten, sinds ongeveer 4000 jaar geledendie zijn oorsprong vond in verschillende regio’s zoals China, India en Iran. Deze oude methode heeft de eeuwen overleefd vanwege de effectiviteit, met name voor droge en semi-aride gebieden.

Oya’s zijn begraven in de grond dicht bij de planten en gevuld met water. Deze sijpelt langzaam naar binnen door de poreuze wanden van de pot, waardoor er direct wordt geïrrigeerd. .

Oya’s: hoe te gebruiken in de tuin of binnenshuis

Dit bewateringssysteem is net zo geschikt voor het kweken van je eigen planten. buitenshuis zoals die , binnen. Oya’s komen binnen verschillende maten Kies het model dat het beste past bij het oppervlak dat je wilt besproeien en de waterbehoefte van je planten.

Een gat graven in de buurt van je planten, diep genoeg zodat alleen de oya-opening zichtbaar is boven de grond, en dan vullen met water en sluit het deksel, om verdamping tegen te gaan en te voorkomen dat vuil het water verontreinigt of er zelfs eitjes in legt. Regelmatig controleren waterniveau en vul indien nodig bij. Vergeet af en toe niet om schoon te maken de container.

Oyas: de voordelen van dit systeem

Oyas kan op verschillende manieren worden gebruikt rationeler van water. Door het water langzaam en direct aan de wortels af te geven, zijn ze verdamping en afvloeiing, wat resulteert in tot 70 % vergeleken met traditionele methoden. Op deze manier kunt u de uw energierekeningen help tegelijkertijd de planeet!

Bovendien bevordert een gerichte, regelmatige toevoer van water een heldere groei. gezondere groei planten, die zich voeden met de hoeveelheid die ze nodig hebben, niet meer en niet minder. Zelfs terwijl je weg bent, wanneer , bijvoorbeeld. Omdat het water rechtstreeks aan de plantenwortels wordt geleverd, blijft het bodemoppervlak ten slotte relatief droog, wat het verschijnen van onkruid, en vermindert het risico op ziekte.

Leave a Response