Als de hitte met bakken uit de hemel komt, snakt iedereen naar een beetje verfrissing. Allerlei soorten drankjes met ijs werken het best in de zomer, en als je ook nog van koffie houdt, opent dat een hele reeks mogelijkheden. Verfrissende koffies zijn al een paar jaar een hit en je kunt ze gemakkelijk thuis bereiden.

Espresso tonic is niets anders dan een combinatie van sterke koffie, tonic en ijsblokjes. Hoewel dit ingrediënten zijn die de meeste mensen nooit bij elkaar zouden doen, garanderen wij dat ze samen een geweldig effect hebben. Het drankje geeft energie, is aangenaam verkoelend en is uiterst eenvoudig te bereiden.

Het beste patent voor hitte. Espresso tonic, een combinatie van verfrissing en bitterheid

Op warme dagen gaat er niets boven een espresso tonic. Om koffie waanzinnig goed te laten smaken, moet je een tonic van hoge kwaliteit gebruiken. De nadruk op bitterheid geeft het geheel een unieke smaak. Als je echter niet in de stemming bent voor een tonic of de voorkeur geeft aan een subtieler accent, ruil het hoofdingrediënt dan in voor een sprite of koolzuurhoudende rozendrank.

Je kunt het drankje maken met een enkele of dubbele espresso. Om het er extra mooi uit te laten zien, giet je de koffie langzaam naar beneden in een hoog glas. Zo ontstaan er twee lagen – net als in een professionele koffieshop. Je kunt een espresso tonic pittiger maken door er muntblaadjes, citroenmelisse, basilicum of rozemarijn aan toe te voegen.

Recept voor instant espresso tonic. Dit drankje is de hit van de zomer

Ingrediënten:

  • 30 ml sterke espressokoffie
  • 180 ml tonic
  • citroenzeste of een schijfje citroen, limoen of sinaasappel
  • ijsblokjes

Stap voor stap bereiden:

  1. Zet een hoog glas klaar en doe er een paar ijsblokjes in.
  2. Giet de tonic erin, maar laat een beetje ruimte over voor de koffie.
  3. Zet een espresso en giet die over de ijsblokjes in het glas.
  4. Garneer de koffie met een schijfje citroen, limoen of sinaasappel.
  5. Afhankelijk van je voorkeur kun je meer tonicwater toevoegen of een dubbele koffie op basis van espresso maken. Geniet!

Gerelateerde artikelen:

Verfrissende ijskoffie voor warme dagen. Het resultaat kan je verrassen

Het is niet alleen een redder in nood bij warm weer. Hoe maak je ijskoffie? Het geheim zit hem in dit ingrediënt