Tuintips

Deze “rivaliserende” groenten mogen nooit samen in de tuin worden gekweekt: een ramp is gegarandeerd.

21views

De grond omwoelen, wieden, planten, irrigeren, wieden… dat zijn de geneugten van tuinieren. Steeds meer mensen genieten ervan om een stukje grond te bewerken, of het nu in een gemeenschappelijke tuin is of op hun eigen balkon.

Tuinieren: optimale omstandigheden

Tuinieren kan echter ingewikkeld zijn. Zowel beginnende als ervaren tuiniers kunnen soms geconfronteerd worden met tegenslagen zonder duidelijke verklaring. Zelfs met ideale omstandigheden zoals blootstelling, bodemkwaliteit en bewatering, als het geen verwachte resultatenje hebt misschien een belangrijk detail over het hoofd gezien. Maar welke?

moet in goed gezelschap om te floreren. Sommige kunnen het goed met elkaar vinden, andere helemaal niet. Controleer altijd bij het planten compatibiliteit tussen soorten. Meester associaties, het is een van de geheimen van het oogsten van prachtige groenten.

Vijandelijke” groenten mogen nooit naast elkaar staan in de moestuin!

Als je alliaceae uien, prei… plaats ze niet in de buurt van peulvruchten linzen, bonen, tuinbonen, omdat hun behoefte aan voedingsstoffen hetzelfde is. Aan de andere kant kun je een conflict verwachten tussen bladgroenten zoals sla, waterkers, witlof, enz. en peterselie! Als je onenigheid wilt voorkomen, plant dan geen bieten, wortels en munt samen.

Op dezelfde manier horen tomaten, komkommers, aubergines, paprika’s en aardappelen niet bij elkaar. gaan niet goed samen . Evenals kool en radijs, die buren zijn die niet met elkaar overweg kunnen. Wat spinazie en snijbiet betreft, is het een concurrentiestrijd. Toenadering tussen komkommers, pompoenen en meloenen betekent een risico op rampzalige kruisingen in het vooruitzicht. En tot slot, de misverstandgroep: koolrabi, sjalotten en bonen.

Groenten kunnen elkaar ook beschermen

Door rekening te houden met de onderlinge onverenigbaarheden wordt voorkomen dat uitputting en verbrossing van je grond. En als je je kansen op een succesvolle tuin wilt vergroten, is de plant gezelschap is effectief. Het houdt in dat je naast elkaar groenten plant die elkaar beschermen.

En nu, naar je harken, plantenbakken en zaailingen, zoek de best mogelijke combinatiesvoor een smakelijke traktatie.

Leave a Response