Huishoudtips

De ultieme techniek om je fauteuils droog te reinigen en ze te laten glanzen ZONDER ze te mishandelen.

31views

Een van de eerste meubelstukken die we zien als we in een huis aankomen, zijn de fauteuils. In sommige gevallen pronken we zelf met onze fauteuils in de woonkamer, zodat iedereen die bij ons op bezoek komt, kan zien welke fauteuils we in de woonkamer hebben staan.

Dit meubilair wordt heel gemakkelijk vies, want het is de plek waar we zitten als we thuiskomen van werk of school, als er bezoek is, als we televisie kijken of zelfs in slaap vallen als we moe zijn.

Er is ook een familiebijeenkomst als we gaan zitten om te eten of films te kijken en ze worden vies omdat we wat saus of drinken hebben gemorst of omdat de kinderen in huis de fauteuils al vies hebben gemaakt, dus het is noodzakelijk om ze schoon te maken zodat het materiaal van onze fauteuils niet beschadigd raakt.

Maar niet alle fauteuils kunnen worden gereinigd met water en speciale zeep, omdat dan het materiaal en het uiterlijk van de fauteuils kunnen worden aangetast. Dus als je je fauteuils wilt reinigen zodat ze er zo goed als nieuw uitzien, maar dan met behulp van chemisch reinigen, laten we je vandaag zien hoe je dat doet, zodat je onberispelijke fauteuils hebt zonder dat je naar een specialist hoeft te gaan.

Voordat je de truc toepast, moet je er wel voor zorgen dat het materiaal van je fauteuils geschikt is voor chemisch reinigen, want als je de truc toepast zonder de instructies van de fabrikant te volgen, kun je ze beschadigen. En zonder verder oponthoud, laten we beginnen met de truc.

Maak je fauteuils chemisch schoon met deze zelfgemaakte truc

1.Het eerste wat je moet doen is het oppervlaktevuil van de fauteuil verwijderen met behulp van een spons of microvezeldoek.

2.Strooi vervolgens een flinke laag zuiveringszout over de hele fauteuil en laat dit een half uur inwerken.

3.Als de wachttijd voorbij is, stofzuig je het zuiveringszout grondig met hoog vermogen, zodat het vuil en het zuiveringszout geabsorbeerd kunnen worden. Zo is het klaar voor de volgende stap.

4.Maak nu een mengsel van 1 eetlepel vloeibare zeep, 2 eetlepels witte azijn en 2 eetlepels waterstofperoxide.

5.Neem een zachte borstel of een tandenborstel en breng het mengsel met ronddraaiende bewegingen aan op de vlek.

6.Maak een schone doek vochtig met warm water en verwijder het teveel van het mengsel van zeep en azijn. Laat de fauteuil drogen in de open lucht en je zult zien dat je fauteuils die met deze methode gewassen zijn, schoon en fris zullen zijn alsof ze net gekocht zijn.

Het is ook belangrijk dat je goed voor je fauteuils zorgt, zodat ze zo min mogelijk vuil worden. Probeer er een fauteuilhoes overheen te doen of bij voorkeur een waterdichte, zodat ze niet het risico lopen bevlekt te raken met voedsel of vloeistof en als dat toch gebeurt, is het gemakkelijker schoon te maken.

Voordat je deze truc toepast, raden we je aan om een klein deel van de fauteuil te testen dat niet in het zicht staat, zodat je weet of het materiaal van de fauteuil geschikt is om gewassen te worden met dit mengsel dat we je net hebben laten zien.

 

Leave a Response