Huishoudtips

De truc om geld te besparen bij het koken op gas. Het enige wat je hoeft te doen is het volgende

30views

Met de stijgende elektriciteits- en gasprijzen zijn Slowaken op zoek naar elke manier om geld te besparen. Het blijkt dat een simpele verandering in je dagelijkse gewoonten al genoeg is om snel een verschil te zien in je rekeningen. Hoe kun je besparen op koken op gas? Hier zijn een paar slimme trucjes. Je zult het verschil meteen merken.

Hoewel gasfornuizen nu iets minder populair zijn dan inductie- of elektrische fornuizen, zijn ze nog steeds een van de populairste keukenapparaten. De voordelen zijn de betrouwbaarheid, het gebruiksgemak en de kosteneffectiviteit van gasfornuizen.

Bovendien kan het gasfornuis een hele opluchting voor mensen die thuis problemen hebben met elektriciteit – stekkers schakelen zichzelf bijvoorbeeld vaak uit als er meerdere apparaten tegelijk zijn ingeschakeld. Onder de voordelen noemen velen ook het potentieel voor besparingen. Het blijkt dat je met een paar eenvoudige trucjes het uiteindelijke bedrag op je rekening aanzienlijk kunt verlagen. Hoe doe je dat?

Wil je minder betalen voor gas? Zo koken

Aan de slag gaan in het comfort van je eigen keuken loont met aandacht voor detail. Alleen dan is het mogelijk om gewoontes te ontwikkelen waarmee je in de toekomst een beetje kunt besparen op je gasrekening.

Hoewel dit voor velen vanzelfsprekend lijkt, is het niet altijd het geval. De basis van voedselbereiding (en geldbesparend denken) zou moeten zijn het kiezen van de juiste maat pan, afgestemd op de grootte van de brander – zodat alleen de bodem van de pan wordt verwarmd door de vlammen. Als je een te kleine pan op een te grote brander zet, verspil je niet alleen gas, maar loop je ook het risico dat je kookgerei beschadigd raakt. Aan de andere kant, als de pan te groot is voor de brander, duurt het veel langer om op te warmen. De kosten zullen dus stijgen.

Het kan ook belangrijk zijn het soort materiaal van potten en pannen. Om geld te besparen is het aan te raden te kiezen voor potten en pannen met een roestvrijstalen bodem, die iets langer nodig hebben om op te warmen maar de warmte veel langer vasthouden, of geëmailleerde potten en pannen, die de warmte beter geleiden. De vorm van de pan kan ook een belangrijke rol spelen in hoe heet hij wordt. Het is aan te raden om voor tonvormige pannen te kiezen, die zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling.

Hoe bespaar je op gas? Breng deze eenvoudige trucs in je keuken

Een van de eenvoudigste trucjes om veel te besparen op rekeningen is …. deksels gebruiken. Is dat genoeg? Ja. Experts hebben aangetoond dat de gewenste temperatuur ongeveer 2 tot 3 minuten sneller wordt bereikt en het verbruik gasverbruik tot 30 procent wordt verminderd.. Bovendien, zodra het voedsel gaar is, is het raadzaam om de vlam iets te verlagen. Dit verlaagt ook het bedrag op je rekening.

Tegelijkertijd is het een goed idee om, als je zuiniger wilt koken, vast te houden aan ideale verhoudingen – verwarm de hoeveelheid voedsel die je daadwerkelijk kunt consumeren. Als er soep komt, verwarm die dan niet in één keer. Giet alleen de hoeveelheid die je kunt eten in een kleinere pan en verwarm het dan. Zo bespaar je veel tijd en kosten.

Het is ook de moeite waard om te onthouden dat je je keuken netjes moet houden als je eten bereidt. Dus als de vlam in je gasfornuis geel begint te worden, maak dan de branders schoon om de gasstroom vrij te maken. In een goed werkend fornuis heeft de vlam een blauwe tint.

Leave a Response