Gezondheid

De specerij die werkt als afrodisiacum en het libido stimuleert

33views

Het komt oorspronkelijk uit Indonesië en wordt niet voor niets “liefdesdrank” genoemd

Er is een eilandengroep in Zuidoost-Azië, in de Indonesische archipel, gelegen tussen Sulawesi, Nieuw-Guinea en Timor. Het worden de Molukken of de Spice Islands genoemd en het zijn bergachtige eilanden, sommige met actieve vulkanen, waar veel regen valt. De vegetatie op de eilanden is overvloedig en omvat regenwouden.

Er worden dan ook, naast grote hoeveelheden rijst, twee populaire soorten geproduceerd die afkomstig zijn van altijd groene bomen die op de eilanden groeien. Een daarvan is de nootmuskaat of Myristica fragrans, waarvan de vrucht de muskaatnoot is.

Deze zoete en kruidige specerij, gemalen of geraspt, voegt extra smaak toe aan dranken zoals chocolade, aan zoetigheden zoals koekjes en cake, en aan gerechten zoals pastitsio – nootmuskaat strooien in bechamel.

Afgezien van het feit dat nootmuskaat heerlijk is, behoort het tot de categorie specerijen die belangrijke gezondheidsvoordelen heeft.

Het is rijk aan antioxidanten, waaronder fenolverbindingen, essentiële oliën en plantenpigmenten, die celschade helpen voorkomen en kunnen beschermen tegen chronische ziekten.
Maar ook aan ontstekingsremmende verbindingen, die ontstekingen in het lichaam helpen verminderen.
Het heeft antibacteriële eigenschappen en bestrijdt bacteriën die gaatjes in het gebit, ontstekingen en tandvleesaandoeningen veroorzaken.
Het kan de gezondheid van het hart ten goede komen en de bloedsuikerspiegel beter onder controle houden door de alvleesklierfunctie te verbeteren.

Tegelijkertijd hebben studies aangetoond dat nootmuskaat je seksleven kan verbeteren. Hoe?

In wetenschappelijk onderzoek op proefdieren werd ontdekt dat het geen toeval is dat het in de oudheid een “liefdesdrank” werd genoemd.

Het bleek dat mannelijke ratten die een specifieke dosis nootmuskaatextract toegediend kregen een significante toename vertoonden in seksuele activiteit en seksuele prestatietijd in vergelijking met degenen die dat niet deden.

Maar in elk geval willen we je aandacht vestigen op het volgende: nootmuskaat kan verschillende gezondheidsvoordelen bieden en een positief effect hebben op je seksleven, maar tegelijkertijd kan het gebruik in grote hoeveelheden – vanaf 2 eetlepels – ernstige bijwerkingen veroorzaken. Hiertoe behoren misselijkheid, duizeligheid, ernstige droge mond, wazig zicht of zelfs hallucinaties.

Leave a Response