Huishoudtips

De geheimen van duurzaamheid: hoe verzorg je je wasmachine om de levensduur te verlengen

28views

De wasmachine wordt met twee knoppen ontdaan van vuil, schimmel en poederresten.

Moderne wasmachines hebben een zelfreinigende functie, die helpt om de interne onderdelen in goede conditie te houden en de levensduur van het apparaat te verlengen. Veel gebruikers zijn zich echter niet bewust van het bestaan van deze functie.

Het gebruik van het zelfreinigingsprogramma is een belangrijke preventieve procedure om je wasmachine in goede conditie te houden. Het helpt voorkomen dat vuil, schimmel en onaangename geurtjes zich ophopen in de trommel.

Om de zelfreinigingsfunctie te activeren, druk je tegelijkertijd op de knoppen “Intensief wassen” en “Niet kreuken”. Selecteer daarna de modus “trommelreiniging” op het display en start het proces door op de knop “start” te drukken.

Vergeet niet dat je geen wasmiddel hoeft toe te voegen als je het zelfreinigingsprogramma start – de wasmachine zal de trommel zelf reinigen van vuil en poederresten.

Om je wasmachine in goede conditie te houden is het ook aan te raden om:
– Droog de trommel en de rubberen pakking na elke wasbeurt.
– De afvoerslang en het filter regelmatig schoon te maken.
– De machine niet te overladen met wasmiddelen.

Door te investeren in preventie en goed onderhoud verleng je de levensduur van je wasmachine en voorkom je dure reparaties. Regelmatige zelfreiniging en onderhoud volgens de instructies zijn de sleutel tot langdurige prestaties van je huishoudhulp.

Leave a Response