Huishoudtips

De droger kan grote schade aanrichten in huis. Dit gebeurt de hele tijd

31views

We kunnen ons niet veel gezinnen voorstellen zonder wasdroger. Maar soms kan deze handige helper in de problemen komen. Waar moet je op letten bij het kopen van een wasdroger?

Regelmatige schoonmaak

De droger is zeer gevoelig voor verstopping door verschillende afzettingen en vuil. Het is noodzakelijk om het na elk gebruik grondig schoon te maken, anders zal het snel beginnen te verslechteren. Moderne drogers gaan vaak niet eens aan zonder een grondige schoonmaakbeurt, waardoor je nog steeds al het vuil moet opvangen en in perfecte staat moet houden. Dit voorkomt frequente storingen, verlengt de levensduur en minimaliseert het risico dat de afzettingen in brand vliegen.

Wees voorzichtig met het vuur!

Het volgende punt van ons artikel houdt hiermee verband. Vrijwel alle huishoudelijke apparaten kunnen onder zeer ongunstige omstandigheden vlam vatten. Dit geldt dubbel voor een droger die op hoog vermogen en hoge temperaturen draait. Het mag niet op het tapijt of in de buurt van gordijnen worden geplaatst.

Sluit hem aan op een plek waar geen water bij kan komen (bijvoorbeeld uit de buurt van de douche of de gootsteen). Als uw wasmachine en droger op elkaar zijn gestapeld, moet de droger altijd bovenaan staan, voor het geval de wasmachine lekt. Zorg ervoor dat de wasdroger altijd op een eigen stopcontact is aangesloten en niet op een splitter of verlengsnoer.

Hoog verbruik

Tegenwoordig maken de meeste mensen zich zorgen over het hoge verbruik van drogers. Helaas kan er weinig aan gedaan worden. Wij kunnen u het klassieke advies geven, bijvoorbeeld om de droger niet half leeg te laten lopen, maar te wachten tot deze voldoende gevuld is met wasgoed (maar ook in dit geval moet u de droger niet te vol doen: de was droogt niet en u moet het nog steeds met een extra programma uitvoeren). Schakel hem altijd tegen een gereduceerd tarief in. Kies kortere programma’s.

Als u wilt beginnen met besparen en de droger niet meer zo vaak wilt gebruiken als voorheen, droog dan vooral grote stukken wasgoed die u nergens kunt ophangen en die veel tijd nodig hebben om te drogen, terwijl u kleinere stukken in de droger of op de kachel extern droogt .

Leave a Response