Chunky highlights, of brede, contrasterende lokken haar, waren twintig jaar geleden een prominent maar ook een beetje controversieel kapselkenmerk van sterren als Beyonce en Sarah Jessica Parker. Nu zijn ze terug in een vernieuwde en opgefriste versie. Ontdek bij wie deze gedurfde trend past en wie hem beter kan vermijden.

Chunky Highlights – wat is het?

Grote hoogtepunten of “dikke highlights” is een stijl van verven van haar waarbij geselecteerde haarstrengen dramatisch worden gehighlight a creëert dus sterk contrast met natuurlijke schaduw. In 2024 beleeft deze techniek een renaissance, maar in een bijgewerkte vorm. Hedendaagse Chunky Highlights zijn afgestapt van de zebrastrepen die kenmerkend waren voor de jaren 1990. naar subtielere maar nog steeds opvallende veren, die zachtjes het gezicht omcirkelen en reiken tot aan de punten haar. Deze nieuwe kleuraccenten hebben erkenning gekregen in de mode- en showbizzwereld en zijn een van de populairste stylingelementen geworden.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Fergie (@fergie)

In de jaren 90 en het begin van het nieuwe millennium wonnen Chunky Highlights aan populariteit vanwege hun gedurfde en opvallende karakter, dat vaak veel lichter is dan de rest van het kapsel. Ze waren het visitekaartje van iconen als Beyoncé en Sarah Jessica Parker.. Onlangs is de inspiratie voor deze stijl met hernieuwde kracht teruggekeerd, mede dankzij de terugkeer van iconische figuren Carrie Bradshaw in de tv-serie “And Just Like That”.

Dikke highlights zijn een hit geworden sinds ze textuur aan het haar toevoegden en een combinatie waren van traditionele highlights en de balayage techniekdie het mogelijk maakte om kleurdiepte over het hele hoofd te creëren. Tegenwoordig is er een groeiende verschuiving van egale kleuring naar multi-dimensionale highlights zoals aardbei brunette of bruin suikerhaar.

Grove highlights – hoe doe je dat?

Grove highlights kleuren vereist precisie en een voorliefde voor scherpe contrasten. Als je het zelf gaat verven, gebruik dan de volgende tips:

Stap 1: Begin met het creëren van een middenpad. Als je je zorgen maakt over de lokken die je gezicht omlijsten, scheid dan voorzichtig de voorste lokken. Deze eerste stap is erg belangrijk omdat het de basis vormt voor het plaatsen van grote highlights en ervoor zorgt dat ze zichtbaar zijn.

Stap 2: Na na het markeren van de secties is het tijd om de highlighter aan te brengen. Als je dit thuis probeert, kun je kant-en-klare oplichtkits gebruiken die je bij de meeste drogisterijen kunt vinden. Breng highlighter aan op je gekozen dikke lokken, wikkel ze in folie en wacht zoals aangegeven. Voor donkerder haar moet je geduld hebben, want het oplichten zal meerdere sessies vergen.

Stap 3: Na het oplichten kun je merken dat je haar een gele of koperkleurige tint heeft gekregen.. Om dit te corrigeren moet je je haar bijkleuren. Je kunt kant-en-klare kleurpreparaten gebruiken, die verkrijgbaar zijn in verschillende tinten.

Hoewel het mogelijk is Verven doe het zelf, voor de beste resultaten en om de conditie van het haar te behouden het wordt aanbevolen om gebruik te maken van de diensten van een professionele kapper. Een colorist kan niet alleen zorgen voor dikke en gedefinieerde lokken, maar er ook voor zorgen dat ze sluik zijn en goed mengen met je natuurlijke haarkleur.

Voor wie is de Chunky Highlights kleuring geschikt?

Chunky Highlights is de perfecte keuze voor dames die zich willen onderscheiden van de massa en niet bang zijn om gedurfde keuzes te maken. Deze haarkleur trekt de aandacht en wordt vaak gekozen door zelfverzekerde vrouwen die graag experimenteren met hun uiterlijk. Dit kapsel is ook een optie voor mensen:

  • met van nature donker haar: brede lokken zien er het beste uit op donker haar omdat ze een helder contrast creëren en diepte en textuur toevoegen. Dit effect bereik je door heldere, contrasterende kleuren te kiezen, zoals blond of koper;
  • met steil of licht golvend haar: Op steil of licht golvend haar vallen grove highlights het beste op. Dan zijn de lichtere strengen beter zichtbaar en goed belicht. Aan de andere kant kan het voor dames met krullend haar moeilijk zijn om een helder effect te bereiken, omdat het krullende haar de contrasterende lokken kan verdoezelen;
  • Vrouwen met ovale en rechthoekige gezichten: gedurfde, brede lokken die scherpe gelaatstrekken kunnen verzachten voor een meer gebalanceerde look;
  • Voorstanders retro of alternatieve stijlen: deze haarkleur past perfect bij de esthetiek van de jaren 90 en retro stijl. Het is ook een populaire keuze in alternatieve subculturen waar excentrieke looks en gedurfde details erg worden gewaardeerd;
  • met koele en warme huidtinten: Chunky Highlights kunnen worden aangepast aan verschillende huidtinten. Dames met koele huidtinten kunnen het beste kiezen voor lichte, asblonde of koele bruintinten. Aan de andere kant kunnen vrouwen met warme huidtinten kiezen voor goudblonde, warmbruine of koperkleurige tinten.

Chunky highlights kleuren met wordt niet aanbevolen voor vrouwen met fijn haar, omdat het het haar nog dunner maakt.. Grote kleurcontrasten kunnen dunner wordend haar accentueren en ertoe bijdragen dat het haar er minder dik uitziet. Mensen met fijn haar zijn misschien meer geschikt voor zachtere kleurtechnieken die volume en textuur toevoegen.

Opvallende highlights aan de voorkant

De techniek van Chunky Highlights ligt in de mogelijkheid om de diepte van de kleur te benadrukken. Deze manier van kleuren is het beste gebruikt op de bovenkant van het haar om de onderste lagen een natuurlijke look te geven. Het gaat om zachtheid gecombineerd met definitie. In plaats van licht op te lichten, kunnen we experimenteren met strengen die een paar tinten lichter zijn om het haar een uniek karakter te geven.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door justine marjan (@justinemarjan)

De nieuwste manier om Chunky Highlights op het haar te krijgen is de techniek van “geldstuk“, waarbij de lokken die het gezicht omlijsten worden geverfd. De gebleekte lokken behouden het contrast aan de voorkant, terwijl de rest van het haar subtiel geaccentueerd kan worden met zachtere kleuren. babylights. Het eindresultaat zijn heldere maar soepel vloeiende lokken die de schoonheid van het gezicht benadrukken.

Gerelateerde artikelen:

Haar zo glanzend en zacht als zijde? Je kunt het bereiken zonder je huis te verlaten

Mijn oma zei altijd dat het “het kapsel voor een jongen” was. Dit iconische kapsel is terug in populariteit. Geweldig om het gezicht slanker te maken