Huishoudtips

Compost: voeg in juli dit poeder (100% natuurlijk) toe om het composteringsproces te stimuleren.

26views

Zuiveringszout, dat wondermiddel voor planten, heeft een prominente plaats verworven onder de gereedschappen van de thuistuinier. Met de vele deugden die online worden gedeeld, blijft het verbazen. Maar hoe zit het met het gebruik ervan in compost? Is het echt een aanwinst om de afbraak van organisch materiaal te versnellen en compost gezond te houden?

Baking soda: de wonderoplossing voor de tuin?

In de tuin is effectiviteit goed vastgesteld. Deze onmisbare bondgenoot voor tuiniers bevordert niet alleen de groei van planten. Het dient ook als beschermende barrière tegen schimmelziekten, insectenplagen en onkruid. Het is ook verlicht bladverbranding en verwijdert ongewenste vlekken. Een must-have om planten gezond te houden!

Kies na een dag in de tuin (weer) voor zuiveringszout: meng het met water tot een mild schoonmaakmiddelZuiveringszout is een mild maar krachtig schoonmaakmiddel, ideaal om grondresten van je handen te verwijderen. Strooi ook wat aan de binnenkant van je potten om ze te ontdoen van onaangename geurtjes en grondresten, en gebruik vervolgens een pasta van zuiveringszout en water om ze schoon te maken. je gereedschap te wassen voorzichtig. Efficiënte reiniging en milieuvriendelijk om je apparatuur brandschoon te houden.

Hoe gebruik je zuiveringszout voor je compost?

Hoe zit het met compost? Compost bewaren kan een uitdaging zijn. Van onaangename geuren tot overmatige zuurgraad, er is geen tekort aan dingen om je zorgen over te maken. Daarom zijn aanverwante ingrediënten altijd welkom. Voor de afbraak versnellen van je compost, bereid je eigen zelfgemaakte activator door bier, ammoniak, heet water en… zuiveringszout ! Deze oplossing levert voedingsstoffen en versnelt het ontbindingsproces. Spuit het op je composthoop en meng goed voor een gelijkmatige verdeling.

Om slechte geuren naar je compostvat, gebruik dan zuiveringszout, je onstopbare troef. Als je compost stinkt, is dat vaak omdat het te langzaam afbreekt of omdat het te lang is blijven liggen. overtollige vochtigheid. Strooi een dun laagje zuiveringszout over de compost om geuren te neutraliseren. Maar pas op dat je het niet overdrijft, want te veel zuiveringszout kan ervoor zorgen dat de compost gaat stinken.de balans veranderen van de goede bacteriën en wormen die essentieel zijn voor de afbraak.

Perfect onderhouden compost met zuiveringszout

Heb je een helpende hand nodig om je gezonde compost en ongediertevrij? Baking soda is hier om je weer te redden! Wanneer je door je composthoop roert, is het niet ongewoon om een verscheidenheid aan indringers te ontdekken, van slakken tot vliegen en zelfs ratten. Maar geen paniek! Strooi gewoon zuiveringszout rond je composthoop om een “briesje” te creëren. natuurlijke barrière tegen deze indringers.

Op zoek naar een evenwichtige compostWil je een evenwichtige compost en gezonde grond in je tuin? Dan weet je ons antwoord al. Door slechts één of twee eetlepels direct aan je composthoop toe te voegen, voorkom je dat deze te zuur wordt. Deze zelfde truc werkt ook om zure grond in je serre in balans te brengen.

Leave a Response