Veel mensen gieten het vet na het bakken van de koteletten in de gootsteen of toiletpot. Helaas is dit een grote fout, want we schaden het milieu en drukken op ons budget. Waar laat ik de olie uit de koekenpan? Er is een gemakkelijke manier om er vanaf te komen.

Als je vetresten kwijtraakt in de gootsteen of het toilet, dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Dit gedrag kan ervoor zorgen dat je riolering slecht gaat werken, omdat olie zich ophoopt op de buiswanden en verstoppingen veroorzaakt. Dit is een korte weg naar overstroming van de woning en dure reconstructie. Weet je niet wat je met de afgewerkte olie moet doen? Met een eenvoudige truc kom je er zonder problemen vanaf.

Waar giet je de olie uit de pan? Probeer zeker de briljante foliemethode

Je hebt waarschijnlijk al vaak gehoord dat het de moeite waard is om gebruikt vet in een kroes te gieten en het naar speciale afvalverzamelaars te brengen. In werkelijkheid doen maar weinig mensen dit. Om olieachtige resten goed en veilig weg te gooien, heb je aluminiumfolie nodig.

Bekleed de afvoer in je gootsteen ermee en giet het gebruikte vet in het gat. Laat het zitten tot het een klont wordt. Nu kun je het aluminiumfolie gewoon uit de gootsteen halen en de boter of reuzel in de prullenbak gooien.

TIP! Gebruik gewoon een paar keukenproducten om je afvoerbuizen thuis te ontvetten. Giet een half kopje zout en een half kopje zuiveringszout in de afvoer. Verwarm een kopje azijn in een steelpan en giet dit over de droge ingrediënten. Wacht 15 minuten en giet dan 2 liter kokend water door de afvoer.

Waar kun je de folie voor gebruiken? Het is nuttig voor veel activiteiten

Aluminiumfolie is een veelzijdig materiaal dat met succes kan worden gebruikt voor verschillende huishoudelijke klusjes. Je kunt er niet alleen voedsel in wikkelen of een bakplaat bekleden. Het heeft een paar obscure toepassingen die je misschien nog niet kende.

  • Bestek polijsten. Maak wat folieballetjes en gooi ze in de vaatwaskorf. De vorken zullen glanzen en er als nieuw uitzien.
  • Brandwonden schoonmaken. Als een pan met eten aanbrandt, verwijder dan de resten met aluminiumfolie. Het werkt als een staalborstel en veegt alle resten van aangebrand voedsel weg zonder krassen op het oppervlak te maken.
  • Versnelt het strijken. Als je snel de deur uit moet en je kleren moeten gestreken worden, gebruik dan aluminiumfolie. Je kunt dan beide kanten tegelijk strijken. Als je een groot vel aluminiumfolie, met de glimmende kant naar boven, onder de hoes van de plank legt, reflecteert het de warmte en strijkt het je kleren efficiënter.

Gerelateerde artikelen:

Hoeveel kost het om een airconditioner een uur lang te gebruiken? Dat is hoeveel je betaalt voor een lekkere koele

Smeer de kraan ermee in en de kalk verdwijnt spoorloos. Werkt elke keer